Shokkiterapiaa

Pangalaktinen runonlausuntatoimisto, toimitsija Lundgren

Oksennuspussilakana

Toisinaan repat tarjoavat luettavaksi runoja, joihin kätkeytyy jonkinlainen jekku lukijalle – kuten Pangalaktisen kurlauspommin inspiroimaa kieltä, runo ruotsiksi (ei paha) tai osittain saksaksi (donnerwetter!).

koira_on_ystavani

Näistä selvitään ristimällä jalat ja ajattelemalla Sauli Niinistön Ihan tavallisia -kampanjaa. Aidosti hikipalluran pari otsalle kirvoitti kuitenkin se kerta, kuin Cosmiciin eksynyt, selvästikin melankolisessa mielentilassa ollut yksinäinen nainen toi runojaan luettavaksi. Hän ihmetteli ensin pitkään nurkkapöydässä, mitä helvettiä oikein tapahtuu. Kun hän oivalsi yleisön tarjoavan runoja luettavaksi mikrofonin takana pönöttävälle tyypille, hänkin lähti leikkiin.

Runot käsittelivät hänen ilmeisen hankalassa vaiheessa ollutta parisuhdettaan.

politrukki_surraa

Ei puujalkavitsejä, ei brutaalia väkivaltaa, ei nörttiläppää, ei eritteitä (paitsi se oksennus siinä pussilakanassa), ei vimmaista pyrkyä alittaa edelliset runot alatyylisyydessä. Vain arkisia, katkeruudessa marinoituja havaintoja yhteiselosta.

risti_seinaan

Näitä runolappusia allekirjoittanut hetken jopa vaivaantuneena pyöritteli hikisessä kourassaan ennen kitansa aukaisemista. Vaan minkäs teet – jos luvataan, että kaikki lausutaan heti ilman minkäänlaista kritiikkiä, niin silloin myös niin tehdään.

Sitä paitsi, huonojahan ne olivat. Ennen kaikkea.

tiineena_paivasta

Illan mittaan runojen mielialassa oli havaittavissa hienoista kohenemista – oletettavasti myös kirjoittajan.

Pyyhepäivä – tuo äkkiarvaamaton shokkiterapiamuoto kosmisiin lemmentuskiin! Kokeile nyt ilmaiseksi! Tarvitset vain ripauksen totaalista lyyristä lahjattomuutta. Ja tietysti pyyhkeen.


Comments are closed.